Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг без големи очаквания за Китай

Хюлкенберг без големи очаквания за Китай

33
0

Нико Хюлкенберг няма големи очаквания за Гран при на Китай, но все пак се надява да успее да се бори за точки.

Немският пилот на Форс Индия се класира седми в Австралия – в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2015 г. В Малайзия остана 14-ти и внимава с предвижданията как ще се представи в третата надпревара за сезона.

„Шанхай е страхотно място. Винаги отсядам в центъра, където се усеща пулсът на града. Случват се страшно много неща, хората са постоянно заети. На пистата има всичко – бавни, средно- и високоскоростни завои, подобно на Сепанг се изисква добро аеропредставяне. Бързите криви натоварват гумите и износването им играе голяма роля в състезанието. Безкрайният първи завой също им се отразява тежко, особено на предна лява. Отивам там без някакви големи очаквания, но трябва да вярваме, че сме в състояние да се борим за точки. В Малайзия това не бе възможно, но определено водихме хубава битка и ще продължим да работим упорито”, обясни Хюлкенберг.

Съотборникът му Серхио Перес посочи, че пистата в Шанхай не е от най-добрите за него. Едва миналата година той спечели първите си точки на китайското трасе, но въпреки това харесва конфигурацията заради необичайните й характеристики.

„Нямам търпение да се върна в болида. Първите два старта не бяха особено лесни за мен, но заедно с тима се трудим, за да подобрим представянето. Имаме много аспекти, в които можем да постигнем напредък. Сезонът е дълъг, а чувствам, че вървим в правилната посока. Първи завой (на пистата в Шанхай) е истинско предизвикателство, особено в квалификацията, защото трябва да запазиш колкото се може повече скорост в кривата, но е лесно да сбъркаш и да загубиш много време. Дългата обратна права също е интересна, там са важни мощността и максималната скорост”, коментира мексиканският пилот.

Шефът на тима Виджай Маля отбеляза, че първите две състезания от настоящия сезон преминаха с променлив успех за Форс Индия. Той определи Малайзия като по-трудната надпревара и същевременно бе доволен, че Хюлкенберг и Перес демонстрираха желанието си за борба.

„И двата състезателни уикенда досега ни дадоха ценни възможности да научим много неща. Всички в отбора заслужават признание за издръжливостта на VJM08, но ни предстои дълъг път по отношение на развитието. Знаем какво трябва да подобрим, като ще се борим да вземем колкото се може повече точки в началните стартове. Предстоящият уикенд в Китай ще е интересен. Ще се опитаме да напреднем въз основа на наученото в Малайзия. Целта за Шанхай ще е класиране в топ 10”, допълни Маля.