Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Квалификационната ми обиколка бе поезия в движение

Хамилтън: Квалификационната ми обиколка бе поезия в движение

39
0

Люис Хамилтън спечели 56-та първа позиция в кариерата си във Формула 1 в днешната квалификация за Гран при на Италия. Това бе пети полпозишън за британския пилот на Мерцедес на пистата Монца и общо седми за сезон 2016 г.

„Обиколката ми бе чудесна, чувството бе фантастично”, коментира Хамилтън след сесията. „Беше поезия в движение, а адреналинът се качи неимоверно. Усещането зад волана е добро през целия уикенд, още от първоначалните петъчни настройки. Трудихме се упорито с инженерите и механиците ми, правихме малки стъпки напред по отношение на баланса и в крайна сметка всичко се получи. Знаех, че ако нещата са наред, мога да дам време като днешното. Пистата е наистина трудна и е задължително да вървиш както трябва, особено в зоните за спиране. Тимът отново свърши фантастична работа и нямам търпение за утрешното състезание.”

Съотборникът му Нико Розберг остана втори. Немският пилот отбеляза, че уикендът му досега бе добър, но просто не можеше да се сравнява със скоростта на Хамилтън в квалификацията.

„Състезателното ми темпо бе добро в тренировките, така че съм положително настроен за надпреварата”, продължи Нико. „Дистанцията е дълга, не се знае какво може да стане. Ясно е, че нашата кола е най-бърза на Монца и очаквам отново страхотен дуел с Люис. Атмосферата е великолепна, а за мен би означавало много да спечеля тук.”

Техническият шеф Пади Лоу допълни, че изборът на екипа да кара в Q2 със софт бе стратегически: „Смятаме, че това са по-добрите гуми за старта на състезанието, а и бяхме убедени, че с тях със сигурност ще преминем в Q3.”