Начало Moto News Хонда потвърдиха, че сa преговаряли с Кейси Стонър за завръщането му

Хонда потвърдиха, че сa преговаряли с Кейси Стонър за завръщането му

47
0
Кейси Стонър

От екипа на Хонда потвърдиха официално, че са водили преговори с Кейси Стонър за завръщането му в MotoGP за състезанията в САЩ и Аржентина. Австралиецът е трябвало да замести оперирания Дани Педроса.

„Говорихме с Кейси за възможността да замени Дани в тези две състезания“, обясни тим шефът на HRC Ливио Супо. В крайна сметка обаче се е стигнало до решението испанецът да бъде заместен от тест пилота Хироши Аояма. „Решихме, че евентуално завръщане на Кейси в MotoGP ще изисква сериозна подготовка, защото очакванията щяха да са огромни.“

Кейси Стонър си тръгна изненадващо в края на 2012 г., след като вече бе спечелил две световни титли. От тогава той повтаря непрекъснато, че няма интерес към завръщане в кралския клас. Последното му официално изявление по този повод бе от началото на месец март. Впоследствие австралиецът обяви, че през юли ще участва с Хонда в състезания за издръжливост и по-точно в 8-те часа на Сузука.

„Съжалявам, но няма да взема участие в надпреварата на Circuit of The Americas“, написа в своя акаунт в Туитър Стонър. „За мен щеше да е чест да заменя Дани Педроса.“

Факт е, че завръщане в момента не би имало смисъл нито за Стонър, нито за Хонда. Австралиецът едва ли ще успее да отговори на очакванията, след като не се е състезавал от повече от две години. Така подобно участие само би уронило престижа му.