Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Мерцедес може да запази нивото на надеждност и през 2018 г.

Хамилтън: Мерцедес може да запази нивото на надеждност и през 2018 г.

59
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън смята, че екипът му Мерцедес може да запази високото си нови на надеждност на болида и през 2018 г. Според британеца това ще бъде трудно постижимо, но напълно възможно.

През миналия сезон той завърши всички 20 състезания и спечели 4-ата си титла, записвайки точки във всяка надпревара. Освен това той нямаше нито един сериозен технически проблем през сезона.

Неговият съотборник Валтери Ботас пък отпадна само веднъж в Гран при на Испания, когато се повреди двигателят му. През следващия сезон подобно представяне ще бъде трудно постижимо.

Причината е, че броят на компонентите от агрегата за сезона се намаляват от 4 на 3 за двигателя с вътрешно горене, турбокомпресора и хибридната системи MGU-H, и на 2 за MGU-K, батерията и електронния блок.

„Планираме да завършим всяка една обиколка в състезанията. Това е целта ни, каза Люис. – Ще бъде по-трудно за нас да го направим спрямо 2017 г. Това е много сериозна задача, но вярвам в тима, че може да го постигнем.”

Имахме най-добрият сезон по отношение на издръжливостта в историята ни. И ще бъде по-трудно да го постигнем отново, но ние работим със същия подход и не виждам причина да не успеем.”