Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Мерцедес изненадани от издръжливостта на F1 W06 Hybrid

Хамилтън и Мерцедес изненадани от издръжливостта на F1 W06 Hybrid

31
0
Люис Хамилтън

Екипът на Мерцедес многократно посочи, че най-важното нещо в предсезонната подготовка на отбора е да подобри колкото се може повече издръжливостта на болидите F1 W06 Hybrid. Люис Хамилтън посочи след първия си ден с колата на писта, че миналата година успеваемостта на екипа по този показател бе около 80%, а целта сега е да бъдат достигнати 90%-95%.

След втората си тренировка с W06 англичанинът заяви, че и той, и целият тим са останали впечатлени от издръжливостта на новия автомобил от първата му поява на писта. На Херес Нико Розберг направи 308 обиколки, а Хамилтън – 207 или общо над 2200 км.

– Като цяло натрупахме приличен километраж – винаги искаш повече, но тази седмица издръжливостта бе нещо специално. Пади [Лоу] каза, че сме постигнали една от най-дългите си дистанции и това, мисля, дойде като изненада за всички ни. Нико и в двата дни, в които кара, имаше по над 150 тура, аз – по около 100. Страхотно е да се види работата и ентусиазмът на момчетата в гаража. Всичко, по което трябваше да се трудим, мина по план – коментира Хамилтън.

Тренировката на двукратния световен шампион бе прекъсната за малко заради завъртане. Той обясни, че това бе първият му тур със сухи гуми, а на пистата все още имаше мокри места. Хамилтън нямаше други проблеми по време на сесията.

Англичанинът пак сподели, че усещането в автомобила никога не е добро, когато се качиш в него за първи път:

– Дори преди години във Валенсия или в Бахрейн чувството не бе хубаво. Просто е така, но поне знаеш, че това ще е най-лошото за цялата година. През първата седмица се бърза да се изкара колата на писта, да напаснеш нещата и нямаш всичко, което искаш да тестваш, но съм сигурен, че в Барселона ще започнем работа по настройки.