Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява на Монца да се върне в битката

Хамилтън се надява на Монца да се върне в битката

47
0

В типичния си небрежен стил Люис Хамилтън заяви, че независимо от изтърпените наказания на Спа миналия уикенд, подходът му сега не е много различен, защото и трите нови двигателя трябва внимателно да се натоварват, да се пазят и няма да може от бокса утре да натисне с пълна газ.

„Миналата надпревара бе важна за мен и извлякох каквото ми бе нужно от нея”, обясни англичанинът. „Не ми е повлияла психологически. Приключихме с наказанията, съперникът получи един уикенд без битка, надявам се сега да вляза в борбата. Сега наистина не се чувствам по-различно, отколкото в Унгария. Предполагам, че там подсъзнателно не бях наясно дали моторът ще издържи. Но това не е сигурно и сега. Надяваш се, че си в добра позиция, след като имаш толкова нови задвижващи системи, но всичко може да се случи. Единствената разлика е, че не рискувам наказания. Последните новости по двигателя засягаха издръжливостта, така че би трябвало всичко да е наред. Надявам се да се върна към карането, както бе преди ваканцията.”

Хамилтън заяви също така, че не се притеснява от възможността задвижващата система да бъде обновена, а той да не може да вземе нова спецификация.

Хамилтън бе помолен да коментира и сблъскването на първия завой в Белгия, както и защитата на Макс Верстапен. Тези теми всъщност продължават да владеят падока повече от всичко друго.

„Не бих искал да се меся в събития, които са свързани с други хора”, заяви световният шампион и с лека усмивка допълни, че на 18 години човек вижда нещата по различен начин, отколкото на всяка друга възраст.

Люис бе поредният пилот, който бе помолен да коментира новината на деня днес на Монца – раздялата със спорта на Фелипе Маса.

„Ще липсва на спорта малко или повече”, бе сравнително лаконичен британецът, който в миналото имаше доста битки с бразилеца.