Начало Formula 1 News Хамилтън очаква да подпише нов договор с Мерцедес този месец

Хамилтън очаква да подпише нов договор с Мерцедес този месец

10
0

Люис Хамилтън заяви, че очаква да подпише нов договор с екипа на Мерцедес до края на този месец. Британецът спечели своята 3-а титла с тима и общо 4-а след Гран при на Мексико, като смята, че преговорите за нов контракт с шефовете ще бъдат лесни.

По-рано през сезона Хамилтън заяви, че с радост би останал в тима още дълго време, а от Мерцедес обявиха, че не бързат с подновяването на договора, като сега не е времето за такива неща. И Люис трябва да се концентрира върху представянето си до края на сезона.

Сегашният договор на Люис изтича след края на 2018 г. В момента британецът получава по 35 млн. евро на година, като се смята, че с новия контракт сумата ще бъде значително увеличена.

„Преди няколко седмици вече разговаряхме по темата за нов договор за първи път. Това трябва да бъдат едни лесни разговори, коментира Хамилтън. – До края на месеца ще имаме време да седнем и да довършим нещата. Сега напрежението го няма и можем да се забавляваме в оставащите състезания.“

Хамилтън заяви също така, че няма да се задоволи само с 4 титли, а иска да спечели 5-а следващия сезон: „Лесно мога да направя това, което стори Нико, и да се откажа след 4 титли. Но мисля, че в мен има още какво да покажа. Идват по-трудни времена за нас заради конкуренцията.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter