Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Надявам се този път нещата да се напаснат

Хамилтън: Надявам се този път нещата да се напаснат

78
0

Люис Хамилтън спечели трети полпозишън през сезон 2016 г. и ще стартира пръв в надпреварата за Гран при на Испания. Английският пилот на Мерцедес изпревари на пистата Каталуния съотборника си Нико Розберг.

„Много, много съм щастлив, че обиколката се получи”, бяха първите думи на Люис в отговор на въпроса как се чувства, след като допусна грешка при първото си излизане в Q3. „Очевидно е колко е бърз Нико през целия уикенд досега, така че ние работим стъпка по стъпка. Благодаря на всички, на момчетата във фабриката, които се трудиха толкова упорито да отстранят проблемите ни от миналите седмици. Надявам се този път нещата да се напаснат. Засега съм във възможно най-добрата позиция за състезанието.

Дойдохме с някои малки подобрения, като автомобилът постоянно става все по-силен. Тази седмица съм с ново турбо. Знам колко упорито се трудят всички. Тепърва ще разберем дали наистина проблемите ни са оправени изцяло, но това, с което съм напълно наясно, е колко здраво работят момчетата. Всички чувстваха болката от грижите в последните две надпревари и съм им благодарен за усилията. Дано този уикенд и по-нататък видим резултатите.”

Хамилтън коментира и слуховете, че има намерение да си вземе година почивка: „Какво? Няма начин. Който го е написал това, сигурно пуши нещо. Доста добро е.”

Розберг призна, че се чувства разочарован от втората позиция: „Исках да съм пръв, но Люис бе по-бърз и това е положението. За щастие резултатът, който има значение, е този от състезанието. Все още има възможност за добри точки утре. Надпреварата няма да е лесна по отношение на стратегията, така че ще се опитам да направя каквото мога на старта.”