Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Нико направи грешка още на първи завой

Хамилтън: Нико направи грешка още на първи завой

61
0

Люис Хамилтън заяви, че съперникът му Нико Розберг е направил грешка още на първия завой преди атаката му в последната обиколка.

„Той допусна грешка, излезе по-бавно от първия завой и аз имах шанс да атакувам”, обясни англичанинът. „След това във втория завой може би имаше проблем със спирачките и ги блокира, беше от вътрешната страна, а аз опитах да мина отстрани, но той продължи напред.”

Тото Волф обясни, че проблемът на Нико бил в системата brake by wire, която се повредила още на първия завой и колата вече не е работила както трябва. Той каза, че това, което се случи за пореден път днес, е абсолютно недопустимо, защото вместо да вземат двойна победа за Мерцедес, двете коли на тима отново се удариха и това унищожи труда на хиляди хора.

„Мразя заповедите, но нещата не могат да се случват по този начин. Това е дежа вю”, допълни Волф.

Самото изпреварване на Люис пък е на метри пред жълта зона на пистата, заради излитането от трасето на Серхио Перес, така че Люис не е заплашен от наказание.

От Мерцедес обясниха още, че предварителният план е бил Люис да спира само веднъж в бокса, но за да се предпазят от Ферари в пита са решили да сменят стратегията и за жалост просто са се забавили при смените.