Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Нюи продължава да жадува за нови предизвикателства във Формула 1

Хорнер: Нюи продължава да жадува за нови предизвикателства във Формула 1

26
0
Ейдриан Нюи,Кристиан Хорнер,Ники Лауда

Сезон 2015 се явява едва ли не като вододел за екипа на Ред Бул. От една страна отбора напуска четирикратният световен шампион Себастиян Фетел. От друга, а със сигурност и много по-съществената промяна ще е частичното оттегляне на Ейдриян Нюи. Геният обоснова това свое решение с желанието си да развива и други проекти, както и с мнението, че рестрикциите във Формула 1 са станали прекалено сериозни за свободен дух като него.

Тим шефът на Ред Бул, Кристиян Хорнер, обаче не смята, че Нюи е загубил своята страст към развитието на коли за Гран при.

„През тази година Ейдриян бе в преходна фаза, като се оттегли леко от всекидневната оперативна работа“, обясни Хорнер пред английските медии. „Той обаче бе достатъчно въвлечен в развитието на колата за 2015 г.“

Нюи ще се съсредоточи през следващата година върху създаването на отдел за авангардни технологии за Ред Бул, както и върху създаването на яхта за класическото състезание Купата на Америка – Americas Cup за фирмата.

„В тези проекти той ще играе ключова роля, но продължава да се вълнува изключително много и от Формула 1“, продължава Хорнер. „Той работи с удоволствие в нашето обкръжение и се вдъхновява от идеите на нашите инженери. Въпреки че приносът му ще намалее, присъствието му е изключително важно и позитивно за целия отбор.“

Според Хорнер отборът на Ред Бул не е навлязъл в пад, точно обратното. Тим шефът смята, че тенденцията сочи по-скоро нагоре.

„Смятам, че ще се върнем по-силни през 2015 г. През този сезон успяхме да се върнем в борбата за титлата, макар и с доста закъснение, но това е може би едно от най-големите ни постижения в последните шест години. Свършихме чудесна работа по време на сезона и смятам, че трябва да продължим да се развиваме непрекъснато – нещо, което важи за всеки отбор, за всяка фирма, за всеки бизнес.

Ние продължаваме да сме един млад отбор, все още нямаме дори и десет години. Това, което постигнахме до този момент е феноменално. Всички ключови фигури, отговорни за нашите успехи продължават да са при нас. Най-сериозната промяна е в двойката ни пилоти. С изключение на липсата на Себастиян всичко продължава да върви по старо му.“