Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Нямаше да можем да настигнем Рикиардо дори с перфектна обиколка

Хамилтън: Нямаше да можем да настигнем Рикиардо дори с перфектна обиколка

38
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън ще стартира Гран при на Монако от трета позиция, а съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас – от пета. Тимът от Бракли единствен опита да преодолее Q2 с гуми ултрасофт, което можеше да му даде тактическо предимство в състезанието. Пилотите обаче нямаха достатъчно скорост с тях – Хамилтън ги определи като ужасни – и сложиха хиперсофт.

В отбора бяха убедени, че при идеален бърз тур Хамилтън е можел да се класира на първа редица. В решителната обиколка в Q3 обаче гумите му не издържаха в третия сектор. Самият състезател определи квалификацията си като наистина добра.

„Извлякох всичко, което можах. Но днес нямаше да можем да настигнем Даниел [Рикиардо] дори с перфектна обиколка. Ред Бул имаше малко по-високо темпо, особено във финалния сектор. Аз подобрих времето си в първата част на трасето, но просто не успях да задържа същата скорост”, обясни Хамилтън.

Той допълни, че първата си победа в Монако – през 2008 г. – постигна от трета позиция на грида. Освен това каза, че отборът му е свършил фантастична работа, за да стигне колата там, където е в момента.

„Интересно е как ще проработят стратегиите с гумите за всеки от нас. Много неща ще се случат по време на състезанието. Наистина не мога да кажа какво ще ни донесе Монако утре, но ще дам всичко от себе си. Целта ми е с Даниел да си сменим местата и ще се боря за това”, каза още англичанинът.

Ботас заяви от своя страна, че денят е бил сложен за него. И той повтори, че в Мерцедес са очаквали съперниците от Ред Бул да са силни в княжеството, както и това да е една от най-трудните писти F1 W09 през годината.

„Подобрихме реглажите от четвъртък насам, колата бе много по-добра за каране. Основният недостатък бе не толкова липса на баланс, колкото цялостно прилепяне. Доста се пързалях. Не мисля, че можех да съм по-бърз. Ако бях опитал, щях да приключа в стената. Ще стартираме с хиперсофт, което ще е интересно. Пета позиция не е идеална, но тук всичко може да се случи”, обясни Валтери.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter