Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отказа да даде отговор за селфито на мотор в Нова Зеландия

Хамилтън отказа да даде отговор за селфито на мотор в Нова Зеландия

61
0

Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън отказа да отговори на въпроси относно полицейското разследване срещу него в Нова Зеландия, проведено заради предположение, че се е снимал, докато кара мотоциклет.

Случилото се, което бе отразено широко в медиите, не бе подминато и по време на пресконференцията в Мелбърн, където този уикенд стартира новият шампионат. „Смяташ ли, че си отговорен и трябва да даваш пример на хората да не правят като теб, след като си карал мотор и си се снимал едновременно с това?”, бе попитан Хамилтън от британски журналист.

Отговорът на пилота бе: „За съжаление не мога да ви отговоря кой знае какво”. Журналистът опита друг подход, като припомни на британеца твърдението му, че винаги трябва да е образец за подражание на младежите и допълни: „Чудех се дали в светлината на случилото се не би трябвало да дадеш пример”. Люис сви рамене и повтори същата реплика, която използва след първия въпрос.

Случката в Нова Зеландия бе част от поредица инциденти с британския пилот на Мерцедес в рамките на посещението му в страната. Той обвини казино в Оукланд в грубо поведение спрямо него, като се твърди, че всъщност е бил помолен да спазва правилата на поведение на територията на заведението. След това стана случката с мотора, а в Нова Зеландия използването на мобилен телефон по време на управление на моторно превозно средство е престъпление от 2009 г. Говорител на полицията обясни, че разследването е било прекратено заради липса на достатъчно доказателства. Накрая Хамилтън публикува видеоклип в профила си в Снапчат от полета си към Австралия, придружен с репликата: „Не знаем накъде отиваме. Мислим, че летим към едно определено място. Но може би сме тръгнали към Китай, тъй като има много китайци в този полет.”

Изброените произшествия направиха по-голямо впечатление, тъй като станаха в рамките на броени дни, но Хамилтън има подобни случаи и в миналото си. През 2007 г. шофьорската му книжка бе отнета за месец заради превишена скорост във Франция. Той бе карал своя Мерцедес CLK с близо 196 км/ч при ограничение на магистралата от 130 км/ч. През 2010-а друг автомобил на Люис – Мерцедес C63 – бе задържан за 48 часа от полицията в Мелбърн заради опасно управление.

През 2015-а пък Люис не бе допуснат да гледа мач от тенис турнира Уимбълдън в ложите заради неподходящо облекло. Афинитетът му към модата често причинява главоболия на тима му заради недоволството на спонсори. Директорът на правния отдел на Мерцедес Каролин МакГрори например обясни по време на семинар в Лондон, че изпраща съобщения на Хамилтън с инструкции „да спре да носи ярко жълтите си кецове „Луи Вюитон”, тъй като трябва да е обул обувките си „Пума”. Подобни неща се следят постоянно.” МакГрори получава информация и от „Хуго Бос”, когато Хамилтън се появи на събитие в облекло на друга компания или публикува съобщения от събития на различни марки.

„Люис харесва модата, експериментира с различни стилове в момента, постоянно ходи по дефилета. Понякога от „Хуго Бос” звънят с въпрос: „Защо Люис е на шоуто на Александър Маккуин?” Всъщност той ходи на такива събития в свободното си време и има право да го стори. Но границата е много тънка и се налага от време навреме да му звъннем с молба да не пуска толкова Туитове за други дизайнери”, допълни МакГрори.