Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: При това положение уикендът ми приключи

Хамилтън: При това положение уикендът ми приключи

55
0
Люис Хамилтън, Тото Волф
снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън бе убеден, че има някакъв проблем в автомобила си по време на квалификацията в Монако. Трикратният световен шампион допълни след сесията, че не знае каква е причината за лошото му темпо и защо не успяваше да накара гумите да загреят.

В Q1 той бе десети. В Q2 се отказа от първия си бърз тур, след като се изпързаля и едва не се блъсна в мантинелите. Последният му опит пък бе провален от катастрофата на Щофел Вандоорн и Хамилтън остана с 14-о постижение. Той все пак ще стартира по-напред заради наказанията на пилотите на Макларън, които се наредиха пред него. Съотборникът му Валтери Ботас пък се нареди трети – на втора редица на грида.

„При това положение уикендът ми горе-долу приключи”, заяви Люис. „Утре ще карам на някаква позиция извън топ 10. Ще се опитам да напредна, но тук е трудно да се изпреварва, така че вероятно ще е приятно неделно шофиране.”

„Моментът с катастрофата (на Вандоорн) бе истински малшанс. Мисля, че тази обиколка щеше да ме вкара в топ 10. След това обаче вероятно щях да се боря за класиране в топ 5 при темпото, което имах с колата. Страхотно е, че Валтери успя да извлече толкова много от болида. Неговото представяне показва, че положението не е толкова ужасно. Ние просто трябва да разберем защо не бяхме на същото ниво.”