Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рено потвърди официално присъединяването на Рикиардо

Рено потвърди официално присъединяването на Рикиардо

153
0
Даниел Рикиардо

Рено потвърди официално, че Даниел Рикиардо е подписал договор с тима от Енстън. Договорът е за две години. Броени минути по-рано от Ред Бул съобщиха, че австралиецът ще напусне отбора от Милтън Кийнс в края на 2018 г.

„Това е може би едно от най-трудните решения, които съм взимал в кариерата си досега”, коментира пилотът. „Но реших, че е време за ново предизвикателство. Напълно съм наясно колко много път има пред Рено, за да постигне отборът целта си да се състезава на най-високо ниво, но съм впечатлен от прогреса им само за две години и знам, че всеки път, когато Рено участва в спорта, в определен момент печели. Надявам се да им помогна.”

Управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул заяви, че привличането на Рикиардо е отражение на решимостта на френския тим да ускори напредъка си.

„Освен това е признание за свършената през последните два сезона работа. Несъмненият талант на Даниел и харизмата му са бонус за екипа. Сега ще трябва да му се отплатим за доверието, като му дадем възможно най-добрата кола”, допълни Абитебул.