Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън подписа с нова агенция – Purple PR

Хамилтън подписа с нова агенция – Purple PR

68
0

Люис Хамилтън избра нова агенция, специализирана във връзки с обществеността, която да се грижи за делата му – Purple PR.

Договорът му с XIX Entertainment на Саймън Фулър приключи през миналата година. Двукратният световен шампион заяви тогава, че ще помисли известно време преди да реши дали да наема нови мениджъри или сам ще се грижи за кариерата си.

Purple PR е базирана в Лондон агенция. Докато обаче сред клиентите на XIX Entertainment имаше спортисти, то профилът на тази компания е различен. Тя се грижи за музикални звезди като Бьорк, Бийонсе, Адел, Принс, модни компании и т.н. Вследствие на това в британската преса се появиха коментари, че Purple PR със сигурност ще се грижат за имиджа на Хамилтън, но е нужен някой, който да води преговорите му за нов договор с Мерцедес.

– Нова сделка (с екипа) далеч не е формалност. Те (Мерцедес – б.р.) искат Фернандо Алонсо и тайничко смятат, че Хамилтън изисква твърде много грижи – се посочва в Дейли Мейл.

Според Телеграф чрез новия си контракт Люис „направи още една крачка към това да се превърне в поп звезда”.

Представители на Purple PR са били заедно с пилота на ревюто на Louis Vuitton menswear в Париж тези дни.

Самият Хамилтън, както и председателят на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда заявиха по-рано, че не се тревожат за продължаването договора на англичанина. И двете страни искали да продължат напред заедно, но не бързали за никъде.