Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер помислил, че Рикиардо се шегува, когато пилотът му казал, че напуска

Хорнер помислил, че Рикиардо се шегува, когато пилотът му казал, че напуска

80
0
Даниел Рикиардо
снимка: Рено

Кристиан Хорнер помислил, че Даниел Рикиардо се шегува, когато пилотът му съобщил, че ще напусне Ред Бул в края на сезон 2018 г. Всъщност всичко било готово за обявяване новия договор на австралиеца преди надпреварата в Белгия в края на август и новината за присъединяването му към Рено дошла като гръм от ясно небе.

Даниел се обадил на Хорнер лично в четвъртък, ден преди официалното обявяване на отиването му в Рено. Това е станало веднага, след като привличането му е получило одобрението на главния изпълнителен директор на френския концерн Карлос Гон. Съгласието е било необходимо заради високата заплата, която ще получава австралиецът.

Междувременно в Милтън Кийнс се подготвили за съвсем различен развой на събитията, тъй като са смятали, че имат постигнато споразумение с Рикиардо. Австралиецът водил продължителен разговор със собственика на отбора Дитрих Матешиц по време на уикенда за Гран при на Австрия. Той се договорил с отбора за условията си, като тимът уважил и желанието му за едногодишен контракт. Даниел дори записал клип, в който съобщава за подновеното споразумение – видеото трябвало да се излъчи след пристигането на пистата Спа-Франкоршамп.

Вместо това 29-годишният пилот подписа с Рено за две години. Твърди се, че годишната му заплата ще е 20 милиона паунда (над 26 млн. долара), колкото му предлагаха от Макларън. С допълнителни бонуси и спонсорски контракти се смята, че годишно Даниел ще взима $35 млн. Това ще го направи най-добре платеният австралийски спортист.

В съобщение в Туитър и Фейсбук пилотът повтори, че напускането на Ред Бул е едно от най-трудните решения, които е взимал през живота си. Той обаче смята, че моментът е подходящ за ново начало.