Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер иска проверка обиколката на Розберг, Нико: Намалих много

Хорнер иска проверка обиколката на Розберг, Нико: Намалих много

50
0

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер поиска проверка на обиколката на Нико Розберг, с която пилотът на Мерцедес спечели полпозишъна за Гран при на Унгария и по-конкретно – дали немският състезател намалява достатъчно в сектор с двойни жълти знамена.

Предупреждението бе вследствие завъртане на Фернандо Алонсо (Макларън).

„Розберг беше зад Даниел [Рикиардо], а даде лилав среден сектор (най-доброто време за сесия в определен участък от пистата се обозначава в лилаво – б.р.). Това трябва да проверя. Решението зависи от стюардите. Но при такова време (на Розберг)?”, коментира Хорнер пред Скай F1.

Той допълни, че втора редица е чудесно постижение за пилотите на Ред Бул – Рикиардо бе трети, а съотборникът му Макс Верстапен – четвърти.

„Даниел обаче бе с три и половина десети от секундата по-бърз накрая. За съжаление Макс се обърка във времето. Повтаряхме му, че трябва да побърза, но според мен той се опитваше да отвори разлика. Жалко наистина, при прибирането си и той бе с половин секунда по-бърз”, каза още Хорнер.

Въпреки настояването за проверка обиколката на Розберг обаче, тимът на Ред Бул до момента не е подал официално оплакване.

Самият Нико обясни от своя страна, че е редуцирал сериозно скоростта си: „Със сигурност имаше двойни жълти знамена, но аз много, много намалих. В резултат на това загубих доста време. Сигурен съм, че всичко ще е наред.”

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф каза, че според данните на отбора Розберг е намалил достатъчно скоростта си.