Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън няма желание да гони рекорда на Шумахер

Хамилтън няма желание да гони рекорда на Шумахер

48
0
Роберт Кубица

Люис Хамилтън заяви, че няма желание да гони рекорда на Михаел Шумахер от 7 свротвни титли. Британецът спечели своята 4-а през изминалия сезон и се изравни с Фетел и Прост по брой корони.

През тази година той на няколко пъти намекна, че в близко бъдеще може да се откаже от Гран при, като казваше, че вече е на 32 години и няма много сезони пред себе си.

„В момента просто не виждам как бих могъл да изравня рекорда на Шумахер, коментира Хамилтън. – За да го задмина, ми трябват още 4 титли. За спечелването на моите 4 ми трябваха 10 години.

Нямам нужното желание, че да изравня Шумахер. Да се изравня с Фанджо ще бъде доста добро. Като се има предвид, че ще имам най-малко още 2 години пред себе си, това ще е моята цел и ще се постарая да я постигна.”

Хамилтън също така смята, че броят титли няма да бъде това, което ще го определи като какъв пилот ще остане в историята. „Става дума за начина на работа с отбора, как карам болида, как всеки път се опитвам да извлека максимума от него – това е, което ме характеризира, каза още Люис.

Когато бях млад, си мислех, че на 28 г. вече ще бъда семеен. Когато станах на 28, нещата тотално се промениха. Може би след 2 години ще си кажа: Мога да правя това още 10 години. Наистина се надявам случаят да не е такъв.“