Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен смята, че има сходства между стиловете на управление на Шумахер и...

Хакинен смята, че има сходства между стиловете на управление на Шумахер и Фетел

66
0
Себастиан Фетел

Мика Хакинен смята, че има сериозни прилики между стиловете на управление на Михаел Шумахер и Себастиан Фетел. Финландецът се състезаваше срещу легендарния немски пилот, който спечели 7 титли по време на кариерата си във Формула 1. Самият Хакинен взе две корони (през 1998 и 1999 г.).

„Преди всичко смятам, че стилът на Себастиан е уникален. Но сходствата с този на Михаел съществуват. Той винаги спираше на едно и също място, минаваше по една и съща траектория, ускорението му бе страхотно, контролираше всичко. Чист и агресивен стил на управление, при който дори при преминаване на бордюрите автомобилът е под пълен контрол”, обясни Хакинен пред Спийдуик.

Според него Люис Хамилтън извежда контролирането на болида до нова, по-екстремна граница. Той смята, че английският пилот на Мерцедес рискува повече, но не и неразумно.

„Ако не излети от трасето, усилията му водят до супер обиколка. Освен това не винаги може да поемаш такива рискове, защото рано или късно се завърташ”, допълни финландецът.

Според 49-годишния бивш пилот настоящият сезон е един от най-интересните от дълго време насам. Той смята, че двубоят между Хамилтън и Нико Розберг не е бил скучен, но за феновете битка между пилотите на един и същи отбор не е кой знае колко вълнуваща.

„Мерцедес срещу Ферари и таланти като Макс Верстапен обаче променят картината”, сподели Хакинен.

Специален анализ за битката през 2018 г. между Фетел и Люис Хамилтън очаквайте в следващия брой на списание ClubS1 (218).