Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хакинен за Шумахер преди Спа: Продължавай да се бориш стари мой приятелю!

Хакинен за Шумахер преди Спа: Продължавай да се бориш стари мой приятелю!

73
0

Спа бе смятана за любима писта на Михаел Шумахер. Освен че дебютира на трасето в Белгия, германецът постигна там исторически победи. В спомените на мнозина обаче най-впечатляващо остава изпреварването, с което Мика Хакинен успя да си осигури триумфа в състезанието през 2000 г. Двамата започват битката си още през 1990 г. в класическото състезание от Формула 3 в Макао. Въпреки конкуренцията между тях отношенията им винаги са били изпълнени с много уважение. Сега дни преди надпреварата в Ардените Хакинен говори за своя съперник.

„Надявам се и се моля състоянието му да продължи да се подобрява“, заяви Хакинен, след като Сабине Кем обясни, че състоянието на Шумахер леко се подобрява без да навлиза в подробности. „Той няма да може отново да се състезава. Може би няма да може никога повече да ходи. До колкото знам, може би никога няма да проговори. Но от друга страна се случват чудеса и аз си пожелавам непрекъснато да се случи чудо с Михаел. Продължавай да се бориш стари мой приятелю!

Винаги съм уважавал Михаел и смятам, че и неговото отношение бе същото. Състезавали сме се един срещу друг, но винаги или поне в повечето случай е имало феърплей. Той бе изключително борбен конкурент, което вероятно важи за всички големи шампиони. Не печелиш седем шампионски титли, защото си мек. Михаел никога не е бил такъв. Но той бе изключителен пилот, един от най-добрите в историята на моторните спортове.“