Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Ще сторя всичко по силите си, за да намаля влиянието на...

Хамилтън: Ще сторя всичко по силите си, за да намаля влиянието на наказанията

62
0

Люис Хамилтън ще стори всичко по силите си, за да намали влиянието на наказанията, които ще понесе заради използване на повече от разрешените в правилника компоненти на задвижващата система.

Английският пилот на Мерцедес ще бъде санкциониран още през уикенда в Белгия, където преди началото на тренировките бе с трети двигател с вътрешно горене и MGU-K, четвърти комплект електроника и електрическа система и пети турбо и MGU-H.

„Вече обсъждахме ситуацията със задвижващите системи и евентуалните наказания. Аз ще сторя всичко по силите си, за да намаля влиянието им. Смятам, че мога да продължа (да се състезавам) по същия начин като преди ваканцията. Доколкото ми е известно, още този уикенд ще има наказания за мотора. Нямам останали компоненти, така че…”, коментира британецът.

Той призна, че няма представа къде би могъл да финишира, стартирайки от дъното на грида: „Честно казано… Четвърти? Фернандо [Алонсо] казва четвърти. Наистина не знам колко бих могъл да напредна. Зависи и от темпото на останалите автомобили. Ако Ред Бул са близо до нас, редът се променя. Ако останалите са много, много по-бавни, възможностите се увеличават. Ще има коли за сигурност, какво ли не. Преди няколко години в Унгария бях последен на стартовата решетка, разликите бяха много по-големи и финиширах четвърти. В неделя определено ще е по-трудно и само се надявам да вляза в точките.”

Трикратният световен шампион има 49 победи досега в кариерата си във Формула 1. Той заяви, че когато стане дума за подобни статистики, трябва да положи усилия, за да повярва докъде е стигнал.

„Първо трябва да я спечеля!”, засмя се Люис на въпрос как би приел 50-ти успех. „Трябва да се ощипя, за да видя наистина какво съм постигнал досега в кариерата си. За всички нас е сбъдната мечта да работим това, което обичаме. Когато бях малък и гледах състезанията от Гран при, и през ум не ми е минавало, че днес ще седя тук с почти 50 победи зад гърба си. Чувството е сюрреалистично. Но планирам да постигна още успехи.”