Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас: Ще обявим втория си пилот в Мексико

Хаас: Ще обявим втория си пилот в Мексико

42
0

Естебан Гутиерес ще бъде обявен за втори пилот на екипа на Хаас по време на уикенда за Гран при на Мексико следващата седмица. На въпрос на Sky Sports F1, дали избраното място и час в петъчния ден в Мексико сити за официалното обявяване има нещо общо с личността на пилота, Хаас отговори с усмивка: „Сами можете да си отговорите на този въпрос.“

Гутиерес от доста време е смятан за топ кандидат за втория кокпит на американския отбор. Той е тест пилот на Ферари, които освен всичко останало са и технически партньор на Хаас. Логично е, че Скудерията ще се възползва от възможността да даде шанс на своето протеже. Като мексиканец той е чудесно попълнение в един щатски отбор при положение, че голяма част от населението на южните щати е израснало с испански като майчин език.

Преди да се присъедини през тази зима към екипа на Ферари Гутиерес записа два сезона в Заубер, който също получават задвижващи системи от италианците. 24-годишният мексиканец има 38 старта и шест точки. Преди това той бе два сезона в GP2, като във втория завърши на трето място. Освен това той има и титла от шампионата GP3 през 2010 г. Той е роден в Монтерей и негов поддръжник е милиардерът Карлос Слим.

Подобен ход ще е разочарование за мнозина от пилотите, търсещи място под слънцето през 2016 г. Един от тях е Жан-Ерик Верн, който също помага в екипа на Ферари с тестове в симулатора. Кевин Магнусен, който бе освободен от Макларън също се надява да получи нов шанс във Формула 1. Не е ясно бъдещето и на Александер Роси, който като американец също имаше надежди за място в Хаас Рейсинг.