Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Целта определено е да се върнем начело

Хамилтън: Целта определено е да се върнем начело

52
0

Люис Хамилтън се надява да компенсира разочарованието от Гран при на Малайзия в предстоящия трети кръг от световния шампионат на Формула 1 в Китай.

Двукратният световен шампион и Мерцедес загубиха на пистата Сепанг от Ферари и Себастиан Фетел. След това спортният директор на щутгартския концерн Тото Волф призна, че е изненадан как Скудерията е настигнала тима от Бракли. „Не очаквахме да се случи толкова бързо, макар винаги да сме скептично настроени относно предимството си. Винаги сме вярвали, че трябва да продължаваме да се развиваме, за да вървим напред. Но да загубим е известна изненада, както и предупредителна аларма, което всъщност е добре за нас. Определено трябва да ускорим развойното темпо”, сподели Волф.

Хамилтън не скри, че е разочарован от изхода на надпреварата в Малайзия и определи уикенда на Сепанг като труден: „Там винаги е така заради жегата, но този път всичко бе особено сложно заради проблемите с колата в петък, дъжда в квалификацията и факта, че състезанието ни не премина по план. Смятам, че като цяло направихме възможно най-добрите избори, но винаги има какво да се подобри. След Малайзия се трудихме упорито да анализираме всичко преди следващия старт в Китай. Шанхай е една от любимите ми дестинации – заради феновете. Не знам как, но от момента, в който кацнем на летището, те знаят къде сме. Изумително е каква подкрепа получаваме. Самата писта е предизвикателство, но различно от тези на Албърт парк и Сепанг. Конфигурацията пасва на стила ми на управление. Спечелих надпреварата там миналата година и съм финиширал извън подиума само два пъти, така че целта определено е да се върнем начело.”

Нико Розберг също не бе доволен от представянето си в Малайзия. Той сподели, че не е направил достатъчно силен тур в квалификацията, след това загуби време и в пита.

„Определено научихме някои уроци и е време да ги приложим на писта в Китай. Това не бе перфектно начало на шестата ми година с отбора, но съм решен да променя ситуацията този уикенд. Представянето ми на пистата в Шанхай е страхотно. Там спечелих първия си полпозишън и първата си победа през 2012 г. – през третия ми сезон със Сребърните стрели. Съотборникът ми, разбира се, ще има друго на ум, както и сънародникът ми в червената кола. Но това трасе винаги ми е пасвало чудесно, така че целта ми е да направя силен уикенд”, допълни Нико.