Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Верстапен доказа, че е отборен играч

Хорнер: Верстапен доказа, че е отборен играч

37
0

Макс Верстапен демонстрира по време на Гран при на Германия, че е отборен играч, заяви шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. Тимът от Милтън Кийнс взе двоен подиум на Хокенхайм.

Стратегиите на Верстапен и Даниел Рикиардо бяха различни и след финала Хорнер бе доволен, че холандският пилот не използва възможността да преследва собствените си цели вместо тези на отбора.

„Макс демонстрира извън всякакво съмнение, че е отборен играч. И двамата ни пилоти направиха страхотни стартове. Даниел остави точно толкова пространство, колкото бе нужно на Макс, за да се бори. Именно за това ги помолих на брифинга ни преди надпреварата. След това бяха на различни стратегии. При първите питстопове сложихме суперсофт на колата на Макс, за да покрием [Нико] Розберг. При Даниел избрахме софт. След наказанието на Розберг целта ни бе и двамата ни пилоти да са пред него. Даниел бе с по-бързите гуми и бързо доближи Макс. Помолихме Верстапен да го пусне без забавяне, да не губят време в битка помежду си. Макс го направи и двойният подиум е резултат от страхотната екипна работа на целия отбор”, обясни Хорнер.

Той допълни, че отношенията между състезателите на Ред Бул са добри и двамата се уважават взаимно.

„Търсят подобни настройки на колите. Изглежда си допадат, доколкото могат като съотборници. И двамата са много, много бързи. Ситуацията в Германия бе в полза на Даниел, тази в Барселона се разви в полза на Макс – сезонът има различни моменти”, допълни Хорнер.