Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Все още има скорост, която не сме извлекли от колата

Хамилтън: Все още има скорост, която не сме извлекли от колата

52
0

Люис Хамилтън бе най-бърз и в двете петъчни свободни тренировки преди Гран при на Абу Даби и определя деня си като страхотен.

„Всичко премина гладко и без проблеми”, обясни англичанинът. „Първата серия във втората тренировка не бе идеална, тъй като имаше твърде много трафик и не успях да направя бърз тур. Но след това дадох доста прилични времена. Все още изпитвах известно колебание относно поведението на автомобила, но представянето бе достатъчно добро. Свършихме много работа и в къси, и в дълги серии. Наистина съм доволен от автомобила и сме в добра позиция за утре. Целта ще е първа позиция (на грида). От дълго време не съм успявал да взема полпозишън на тази писта, но знам, че съм бърз тук. Колата върви страхотно и все още има скорост, която не сме извлекли от нея. Върху това ще се съсредоточим утре.”

Нико Розберг остана на 0,079 сек от съотборника си. Той заяви, че петъчните тренировки са били приличен старт на неговия уикенд.

„Автомобилът бе с добър баланс от самото начало. Винаги е интересно как се променя поведението от горещо време към по-хладни условия при следобедните и вечерни сесии. Адаптацията може да е истинско предизвикателство, но нашият болид работи чудесно и при двата типа условия, както и с малко и с повече гориво. Трябва да се справим основно с грейнинга на гумите, докато са студени”, коментира още Нико.

Техническият шеф на Мерцедес Пади Лоу заяви, че темпото и на двамата пилоти е било добро както в един бърз тур, така и в дълга серия.

„Имаме още работа, за да напаснем реглажите и стратегията за останалата част от уикенда. Тази вечер болидите W07 ще бъдат подготвени за последното си състезание – коли, които са отнели хиляди часове труд. Това е първата стъпка към края на невероятния жизнен цикъл на тези автомобили. Надяваме се да ги изпратим така, както заслужават”, допълни той.