Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Всяка обиколка бе фантастична

Хамилтън: Всяка обиколка бе фантастична

50
0

Люис Хамилтън спечели за първи път полпозишън на пистата Сузука – десети за сезон 2017 г. и общо 71-ви в кариерата му. Той доминира и в трите части на квалификацията за Гран при на Япония, след което заяви, че колата му е вървяла страхотно в сесията.

„Невероятно е. Беше наистина добър ден и всяка обиколка бе фантастична. В миналото така и не намирах добър баланс, не се справях както трябва в квалификацията. Инженерите ми свършиха страхотна работа, за да успея да го сторя днес. Моментите на излизане бяха преценени чудесно, колата бе великолепна”, заяви Хамилтън.

„Това е първият ми полпозишън на Сузука. За малко да остана без възможности да го спечеля! Трябваше да се постарая днес.”

Англичанинът се пошегува, че утре гледката от позицията му на старта ще е различна спрямо предишни години.

„Никога не съм бил на това място. Трудихме се упорито и се надявам колата да върви добре и в състезанието. Тук състезанието винаги е сложно, защото S-образните завои съсипват гумите. Дано се справим с това. Ферари, разбира се, ще са бързи както винаги, но планирам да ги задържа зад гърба си.”

Съотборникът му Валтери Ботас записа второ време в Q3, но е с наказание 5 места назад на грида заради смяна на скоростна кутия. Финландецът призна, че е разочарован от това развитие на събитията.

„Момчетата свършиха страхотна работа след катастрофата ми в третата сесия. Автомобилът вървеше страхотно – благодаря им за това. Уикендът ми е труден, не върви особено чисто. Най-големият проблем досега дойде от лекото стъпване върху бордюр тази сутрин”, обясни Ботас.

„Използвах софт в Q2, което малко пообърка ритъма ми. Постигах подобрение стъпка по стъпка. А обиколката накрая не бе перфектна.”

„Добре е, че ще съм пред Кими Райконен. Мисля, че и той бе със софт в Q2, така че вероятно стратегиите ни за състезанието ще са подобни. По-предната позиция определено ми дава предимство. Щеше да е по-хубаво да потеглим от първа редица, разбира се, но положението е такова, каквото е.”