Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Валтери не се бори за титлата, но разбирам колко трудна е...

Хамилтън: Валтери не се бори за титлата, но разбирам колко трудна е ситуацията за него

91
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спечели надпреварата в Русия след заповед от бокса към съотборника му Валтери Ботас да го пусне по време на състезанието на пистата в Сочи. След финала той поздрави финландеца и го нарече „истински джентълмен” за поведението му, след като увеличи аванса си в генералното класиране на тазгодишния шампионат на Формула 1 на 50 точки.

„Валтери свърши фантастична работа този уикенд и бе истински джентълмен да ме пусне. Ясно е, че в момента той не се бори за титлата. Отборът бе страхотен и ни даде такова предимство пред Ферари, че да вземем двойна победа. По принцип бихме се радвали, но разбирам колко трудна бе ситуацията за Валтери. Той бе невероятен и заслужаваше победата. Ние обаче се борим като отбор да спечелим и двете титли. Днешният резултат е плод на екипни усилия. Чувството не е особено хубаво, но знам, че той ще се справи великолепно в предстоящите надпревари”, коментира Хамилтън след финала.

Самият Ботас очевидно не бе щастлив от станалото на трасето. В края на състезанието той попита дали с Люис ще запазят позициите си и му бе отговорено, че няма да има размяна на местата. Спортният директор на Мерцедес Тото Волф лично му се обади по радиото след финала, казвайки, че денят бил труден и за пилота, и за отбора и повтаряйки, че всичко ще бъде обсъдено по-късно.

„Резултатът за нас като отбор е добър, тъй като взехме максимален брой точки”, заяви Ботас. „Лично за мен надпреварата бе трудна, както се видя. Определено преглеждаме всички сценарии, всички факти. Люис се бори за шампионата, тимът – за конструкторската титла, така че план винаги има. Трудно е да се предвиди какво ще стане в състезанието. Но положението е такова, каквото е.”