Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Времето ще покаже колко голяма е стъпката на съперниците в сравнение...

Хамилтън: Времето ще покаже колко голяма е стъпката на съперниците в сравнение с Мерцедес

44
0

Люис Хамилтън заяви, че само времето ще покаже с колко съперниците на Мерцедес са намалили разликата спрямо екипа от Бракли, който доминира в миналогодишния шампионат на Формула 1. Той отбеляза, че според него Ред Бул, Ферари и Уилямс изглеждат бързи.

Двукратният световен шампион направи над 100 обиколки в третия ден изпитания на пистата Каталуния. Той все още не е напълно възстановен от треската, която го принуди да спре тренировката си в четвъртък след по-малко от дузина турове, но се върна на трасето още вчера следобед. Днес англичанинът изкара целия ден на Каталуния.

По-рано съотборникът му Нико Розберг отбеляза, че екипът на Ферари е направил най-голяма стъпка напред в сравнение с миналия сезон. Хамилтън повтори, че всъщност не наблюдава съперниците, но „изглежда Ферари като че ли са вдигнали темпото, а Ред Бул са пак бързи, Уилямс също. Вероятно те имат напредък, но това важи и за нас. Времето ще покаже колко голяма е стъпката на съперниците в сравнение с нас.”

Люис каза също така, че има още много за учене за F1 W06 Hybrid, който е еволюция на миналогодишния болид на Мерцедес. „Всичко е ново и различно. Да, еволюция е, но толкова неща са променени и трябва да се учат наново. С нов инженер съм, той работи по друг начин, така че трябва да премина процеса на свикване с него, как се труди, да разбирам подаваната информация”, разясни още Хамилтън.