Начало Избрани Хаас промени облика си за сезон 2023

Хаас промени облика си за сезон 2023

2803
0
Хаас VF-22
снимка Хаас

Хаас промени облика си за сезон 2023 в F1. Американският отбор привлече нов титулярен спонсор в лицето на MoneyGram International. Компанията е лидер в сферата на трансграничните P2P плащания и парични преводи. Вчера тимът официално обяви многогодишното си партньорство с MoneyGram в социалните мрежи и показа новото си лого.

Първоначално сделката бе обявена малко преди началото време на домашния рейс уикенд на отбора в Тексас. Оттогава логото на MoneyGram присъстваше върху автомобилите на Хаас. Впоследствие компанията бе включена при публикуването от ФИА на окончателния списък на отборите за предстоящия сезон. По този начин екипът вече ще носи наименованието MoneyGram Haas F1 Team.

Многогодишната сделка бе официално потвърдена от отбора. Заедно с това бе представен променения брандинг, който ще се използва в социалните и онлайн платформи. Въпреки новия спонсор, екипът на Хаас ще запази характерната си цветова схема.

„Радваме се, че вече официално ще се наричаме MoneyGram Haas F1 Team“, заяви шефът на Хаас Гюнтер Щайнер.

„Когато обявихме партньорството на MoneyGram с нас през октомври по време на Гран при на Съединените щати, това беше датата, която очаквахме с нетърпение. Вярвам, че сега е нова година, в която ще бъдем с ново име и лого.“

„Предстоят ни няколко вълнуващи седмици преди разкриването на ливреята. След това ще видим и премиерата на тазгодишния автомобил VF-23, която предстои скоро. Накрая започваме предсезонните тестове и истинското началото на сезон 2023 в Бахрейн“, добави шефът на Хаас.

„Всички в отбора на Хаас са нетърпеливи да стартират заедно с новия ни пилотски състав, в който попадат Кевин Магнусен и Нико Хюлкенберг. Знам, че партньорството на MoneyGram и активизирането около отбора ще се хареса на съществуващата им клиентска база. Същевременно това ще предложи наистина глобални възможности за достигане до нови клиенти през света на F1. Нямаме търпение да започнем това приключение. Да ви кажа честно MoneyGram Haas F1 Team наистина звучи добре“, завърши Гюнтер Щайнер.

Хаас има добре позната история с предишните си титулярни спонсори. През последните години американският тим имаше не толкова успешно партньорство с Рич Енерджи и Уралкали. В крайна сметка и двете компании прекратиха работата си с Хаас. По този начин по-голямата част от финансирането на екипа бе поето от собственика Джийн Хаас.