Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас иска обезщетение за инцидента на Грожан на Сепанг

Хаас иска обезщетение за инцидента на Грожан на Сепанг

52
0
Ромен Грожан

От екипа на Хаас ще искат обезщетение заради щетите, които бяха нанесени на болида при катастрофата на Ромен Грожан в Гран при на Малайзия заради проблем с отводнителната система на пистата Сепанг.

По време на втората свободна тренировка задната му дясна гума се спука, след като французинът премина през откъсналия се капак на една от шахтите. Последва удар предпазните стени с висока скорост. Щетите се оценяват на 500 000 паунда.

Въпросът за средствата, които костваха на Хаас поправката, бе повдигнат още на пресконференцията след състезанието от Люис Хамилтън, който изтъкна, че Хаас е от тимовете с най-скромни бюджети и подобен извънреден инцидент струва наистина скъпо.

Спортният директор на тима Гюнтер Щайнер вече се е срещнал с изпълнителния директор на трасето Разлан Разли относно това какво може да бъде направено по въпроса за обезщетение на американския тим.

„Аз не мога да кажа „Добре, нека да дадем почти 1 милион долара, защото някой е забравил да свърже нещо, каза Щайнер. – Ние все пак плащаме такса, за да се състезаваме тук, нека подходим всички сериозно.“