Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас кани още американци във Ф1

Хаас кани още американци във Ф1

31
0

Босът на новия отбор във Ф1 Джийн Хаас заяви, че е поканил още двама собственици на американски отбори да дойдат с тима му и да видят как той се справя в дебютния си сезон в някое състезание. Това са Роджър Пенске и Рик Хендрик.

Хаас, чийто пилот Кевин Харвик спечели първа победа за сезона в НАСКАР вчера във Финикс, каза, че е изпратил покани за някои от шефовете на базираните в САЩ отбори, включително на Пенске, който има една победа във Формула 1 като отбор през 1976 г. в Австрия с Джон Уотсън.

„Поканихме Пенске, Рик Хендрик и всеки, който иска да отиде на едно състезание, заяви Хаас. – Мисля, че тези момчета се интересуват много от Ф1. Това е спорт, който има съвсем различно излъчване от американските състезания.”

Пенске от своя страна призна, че е получи такава покана: „Говорих с Джий и той ме покани да дойде. Казах му, че не знам дори дали ще мога да получа пропуск за пита там. А той ми отговори, че ще ми осигури един. Иначе съм загрижен да видя как в Хаас ще се справят.

Не знам как ще стане при това състояние на икономиката и инвестициите от 300 милиона долара, които трябва да направиш, за да влезе във Ф1. Предполагам, че сме последният американски тим, който е печелил във Ф1. Жалко е, че не останахме по-дълго (Пенске се оттегля след края на 1977 г.) Но беше невъзможно да си във Ф1, Кан-Ам и Транс-Ам едновременно. Летях постоянно напред назад.”