Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас показа официално как ще изглежда VF-23 за сезон 2023 (галерия)

Хаас показа официално как ще изглежда VF-23 за сезон 2023 (галерия)

2296
0
Хаас VF-23
снимка: Хаас

Отборът на Хаас показа официално как ще изглежда болидът на отбора VF-23 за сезон 2023 във Формула 1

Това ще е осма състезателна година за екипа на Джийн Хаас от влизането му в световния шампионат през 2016-та. За този период най-доброто класиране на тима при конструкторите е пето място през 2018 г. Тогава пилоти на Хаас са Кевин Магнусен и Ромен Грожан. Датчанинът се върна в отбора миналата година. Този сезон негов съотборник ще е Нико Хюлкенберг. Трети пилот остава Пиетро Фитипалди.

От тима отбелязаха, че оцветяването за сезон 2023 е в основните цветове за главния спонсор на екипа MoneyGram. Името на компанията е част от това на тима за предстоящата състезателна година.

През сезон 2022 Хаас се класира на осмо място при отборите. Шефът на тима Гюнтер Щайнер отбеляза, че е имало някои добри моменти за екипа.

„В крайна сметка е по-добре да има и добри, и лоши мигове, отколкото това, което преживяхме през 2021 г.“, заяви Щайнер.

„Знаем, че можем да се справим, просто трябва да го вършим постоянно. Това е една от причините, поради която взехме опитен пилот. Необходимо е да подобрим някои процеси, правилните хора да вършат точната работа. Има поредица малки предизвикателства по пътя към целите ни. Вижда се, че когато всичко работи, си напред. Едно нещо да не върви и си дотам.“

Шейкдаунът на Хаас VF-23 ще е на 11 февруари на пистата Силвърстоун. Предсезонните тестове от Формула 1 започват на 23 февруари в Бахрейн