Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас показа цветовете на новия болид

Хаас показа цветовете на новия болид

2080
0
Хаас
Новото оцветяване на Хаас

Екипът на Хаас показа официално новите цветове на болида за 2019 г. Очаквано те са основно черно, малко бяло и златно жълто заради новия основен спонсор на тима Рич Енерджи.

Представеното шаси обаче беше от миналата година, но с предни и задните крила според новите правила. Предните са по-опростени спрямо сегашните. Те са с 5 елемента, 200 мм по-широки, слизат с 25 мм по-ниско. Задните са с 20 мм по-високи и със 100 мм по-широки.

Хаас

Изцяло новата кола на Хаас ще бъде показана преди началото на първия ден от тестовете на 18 февруари. Екипът от новия сезон ще се казва Rich Energy Haas F1, като пилотите остават същите – Ромен Грожан и Кевин Магнусен. Миналият сезон американският тим завърши 5-и при конструкторите.

„Това е времето от сезона, в което се надяваш, че имаш правилния дизайн и можеш веднага да си конкурентен, заяви собственикът на тима Джийн Хаас. – Новата кола се отличава не само с цветовата си схема, но и заради новите правила. Надявам се с промените състезанията да се подобрят тази година.“

Спортният директор Гюнтер Щайнер добави: „Важно е да продължим да прогресираме като отбор. И докато през 2018 г. постигнахме най-доброто си класиране досега в историята, годината показа, че имаме какво да подобряваме в някои области.“