Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас пропуска тестовете в Унгария

Хаас пропуска тестовете в Унгария

37
0

Екипът на Хаас няма да участва в тестовете след Гран при на Унгария на 31 юли и 1 август. Екипът ще се прибере в базата си след надпреварата на Хунгароринг и ще даде почивка на пилотите и служителите си.

Спортният директор на тима Гюнтер Щайнер обясни, че причината за това решение е много натоварения график от края на юни и целия юли месец, когато за 6 седмици ще се проведат 5 състезания.

„Вместо да участваме на тестовете в Унгария, ще анализиране на данните, получени от последния тест на Пирели на Силвърстоун, от свършената работа на симулатора и от последните състезания, каза Щайнер.

– От данните досега нашите пилоти успяха да извлекат това, което е директно приложимо за техния стил на каране с нашите коли. Ще продължим с това, като смятаме, че ще е по-добре да прекараме времето във фабриката.“

Щайнер също така отрече слуховете, че Ромен Грожан може да бъде заменен като титулярен пилот от Роберт Кубица през следващия сезон. Французинът се представя неубедително от началото на сезона и вече получи сериозна критика от боса за честите катастрофи.

Гюнтер допълни в тази връзка, че повече инциденти между Грожан и другия пилот на тима Кевин Магнусен просто не трябва да се случват. И тимът трябва да печели точки и с двете коли, а не да унищожава шансовете си за това още в завой 1 след старта.

За историята на основателя на екипа на Хаас – Джийн Хаас и неговите методи по пътя към успеха, четете в новия брой 217 на списание ClubS1