Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас с аеродинамични подобрения за Сингапур

Хаас с аеродинамични подобрения за Сингапур

65
0

Екипът на Хаас потвърди, че ще има аеродинамични подобрения по колата за уикенда в Сингапур. Ъпгрейдът се готви от няколко месеца, но сега вече е в завършен вид и американският тим ще го пусне в действие на тясното и спънато трасе Марина бей, което изисква добро притискане в завоите и отлично сцепление при излизане от бавните завои.

Тимът на Джийн Хаас ще разполага с ново предно крило и променен под, както и модифицирани спирачни дискове, с които в тима се надяват да подобрят аеродинамичната ефикасност на колата. Според спортния шеф на тима Гюнтер Щайнер с подобренията се цели да се намали чувствителността на колата в завоите, за да може да бъде тя по-постоянна.

„Завършихме развитието на колата за тази година преди повече от 2 месеца, каза Щайнер. – Тези промени сега идват от въздушния тунел и ни отне малко време да развием елементите. Това е последният ъпдейт по колата ни за тази година. Ние сме по-добре подготвени за следващата година.”

Щайнер заяви още, че през тези 2 месеца екипът работи само по колата за 2017 г. „За работата в аеродинамичния тунел използвахме модел, който е на 60% от истинския болид, каза още Гюнтер. – От февруари до юни развивахме и двете коли за 2016 и 2017 г., а в последните 2 месеца и половина всичко е съсредоточено върху колата за следващия сезон.”