Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас се е срещнал с ФИА относно евентуалното си бъдещо участие в...

Хаас се е срещнал с ФИА относно евентуалното си бъдещо участие в F1

35
0

Джийн Хаас се е срещнал с ФИА по отношение на кандидатурата си за нов отбор, който да участва във Формула 1. Собственикът на отбор от НАСКАР обясни, че е напълно сериозен относно създаването на екип и е подал всички необходими документи.

Международната федерация покани заинтересовани страни да изпратят кандидатурите си за участие през сезон 2015 или 2016 г. Хаас единствен обяви публично, че го е сторил, макар да се говореше и за други възможни отбори.

След Дайтона отидохме до Женева в Швейцария. Срещнахме се с ФИА. Присъстваха шест-седем души от федерацията. Те имат много формален път, по който процедират с документите. Искаха да се видят с нас. Срещата продължи около половин час, зададоха много въпроси – как възнамеряваме да вършим това, как можем да платим за онова, каква ни е логистиката и т.н. Отговорихме по възможно най-добрия начин. Бяхме там с Джо Къстър и Гюнтер Щайнер. Според мен ФИА искаха да получат информацията, да я преценят и след това да процедират нататък – обясни Хаас.

Самата федерация отложи решението си дали ще приеме нов отбор във Формула 1, като не бе оповестен нов срок. Първоначалният бе определен за 28 февруари.

В петък ни казаха, че процесът ще продължи. Не ни дадоха точна дата. Надяваме се нещата да се случат до седмица-две, но може да отнеме повече време. От това, което научих от разговорите си с различни хора, това е сравнително нормално. Не взимат решение, докато не са сигурни – допълни той.

Възможно е президентът на ФИА Жан Тод и управляващият търговските права Бърни Екълстоун да са на различни мнения кой екип да получи място. Смята се, че става дума само за един слот. Не е ясно и дали всички настоящи отбори ще оцелеят през следващите няколко години.