Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас: Ще изненадаме хората догодина

Хаас: Ще изненадаме хората догодина

25
0
Джийн Хаас

Джийн Хаас, чийто нов отбор ще дебютира във Формула 1 догодина, смята, че екипът му ще изненада хората на старта на 2016 г. Американският тим ще разполага със задвижващи системи и скоростна кутия от Ферари, а совен това ще ползва въздушния тунел на Скудерията.

„Всичко отнема много време, заяви Хаас. – Много хора си мисля, че можеш да сглобиш тим за няколко месеца и да купиш всички части от местния магазин за хардуер. Това е невъзможно. Всичко трябва да се конструира и закупи по специален начин и това ни отне изненадващо много време. Мисля обаче, че имаме достатъчно време да направим всичко и може би ще бъдем в по-добра форма, отколкото много от новите тимове са били в миналото.

„Мисля, че това което тормози много другите тимове, че те могат да тестват едва 6 месеца след като получат правото на участие. Това е невъзможно да успееш, освен ако нямаш готов тим. Ние започваме отначало, но имаме добро партньорство с Ферари. Учим много неща и ще бъдем готови за първия тест.”

Хаас заяви още, че е окуражен от представянето на Ферари този сезон и от подобрения двигател на Монца. Въпреки многото свършени неща, той смята, че има още много работа.