Начало Избрани Хаас ще има някои новости в Зандвоорт

Хаас ще има някои новости в Зандвоорт

198
0
Хаас VF-23
снимка, Хаас

Хаас ще има някои новости в Зандвоорт. Американският отбор ще разполага с нови спирачни канали и предно крило. Подобренията идват в момент, в който Хаас продължава да търси решение на проблема с прекомерното износване на гумите по време на състезанията.

Хаас показа впечатляваща скорост в квалификациите от началото на сезон 2023 в F1, особено с Нико Хюлкенберг. Американският екип обаче не може да пренесе това темпо по време на състезанията. Проблемите на VF-23 са свързани най-вече с прегряването на гумите. Това важи най-вече на по-сложни и горещи писти.

До момента Хюлкенберг и Кевин Магнусен спечелиха точки в общо четири състезания. Двамата се борят доста сериозно по време на дългите серии с обиколки и често пъти правят допълнителни спирания в бокса. Това на свой ред им пречи да записват по-силни резултати

Хаас заема осмото място при конструкторите с актив от 11 точки. Отборът на Джийн Хаас води оспорвана борба с Уилямс, Алфа Ромео и Алфа Таури. Но за да успее да надделее в тази битка, екипът се нужда от възможно повече подобрения. Освен това трябва да бъдат отстранен проблемите с гумите, които тормозят Магнусен и Хюлкенберг от началото на годината.

Гюнтер Щайнер потвърди, че Хаас ще има някои новости в своя болид на Зандвоорт. Той също така потвърди, че вече се определя и посоката за развитие на следващия автомобил.

„Имаме някои подобрения за Зандвоорт, свързани със спирачните канали и предното крило. Отборът работи на пълни обороти, за да направи някои модификации по автомобила, които ще се появят по-късно през годината. Не мога да дам точен график заради спирането на работата по-рано този месец“, сподели Щайнер.

„Продължаваме да работим усилено. За това има две причини. Първо, за да се опитаме да ускорим автомобила, както винаги се случва с подобренията, но и за да разберем посоката за VF-24, което е също толкова важно, ако не и по-важно. Работи се много усилено и почти толкова интензивно, колкото и когато разработвахме новия автомобил“, добави шефът на Хаас.

Междувременно Кевин Магнусен коментира предстоящата Гран при на Нидерландия. Пилотът на Хаас определени състезанието на Зандвоорт като „домашно“ заради разположението на трасето до неговата родина

„Това е най-близкото състезание до Дания. Въпреки това усещам, че Зандвоорт е напълно оранжево състезание, пълно с нидерландски фенове. Това е страхотно. Атмосферата там е много специална, но, разбира се, всички се радват за своя сънародник. Харесвам пистата- тя е старомодна, уникална и е една от тези, на които определено ти е приятно да караш автомобил от F1“, каза Магнусен.

Съотборникът на Магнусен Нико Хюлкенберг ще запише първо участие на Зандвоорт. Пилотът на Хаас пропусна първите две издания на възродената надпревара в Нидерландия. Хюлкенберг разкри, че Нидерландия е много специална страна за него.

„Градът, в който съм роден, се намира точно до Нидерландия, на около 2 км. Прекарвах много време в картинг там и работех много време с нидерландци. По тази причина говоря техния език и имам много хубави спомени. Състезавал съм се много на Зандвоорт във Формула БМВ Формула 3 и в А1 Гран При. Смятам, че това е страхотна писта. Зандвоорт наистина е влакче в увеселителен парк с много промени във височината, наклони и добра комбинация от всичко. Затова нямам търпение да изляза на пистата с автомобил от F1 за първи път“, обясни пилотът на Хаас.