Начало Избрани Хаас ще използва новия пакет и в двата автомобила

Хаас ще използва новия пакет и в двата автомобила

722
0
Гюнтер Щайнер, Хаас, Матия Биното, Ферари
Гюнтер Щайнер и Матия Биното; снимка: Спас Генев

Екипът на Хаас се чувства отпочинал и готов отново да се бори на писта, отбелязаха Гюнтер Щайнер и пилотите на отбора Кевин Магнусен и Мик Шумахер в навечерието на Гран при на Белгия.

„Не правих нищо в продължение на седмица. Отидох на море със семейството си и се наслаждавах на почивката. Ходих също така на сватбата на тийм мениджъра ни – беше голямо парти в Шотландия. Сега се чувствам презареден и се надявам да направим силни надпревари до края на сезона“, коментира Щайнер. „Трябва да извлечем максимума от новостите ни, които се появиха точно преди лятната пауза. В Унгария видяхме, че резултатите на писта отговарят на изчисленията от аеротунела. Нещата изглеждат оптимистично. Надявам се да подобрим още времената си.“

„И двете коли ще са с обновения пакет. Преди ваканцията имахме само един готов комплект. Събрахме данни с едната кола и затова сега имаме база, на която да стъпим. Не сме си променяли целите. Сега сме седми и първи приоритет ни е да запазим тази позиция в шампионата. Следващата цел е шестото място, но да видим какво ще стане“, добави шефът на Хаас.

От Хаас обявиха, че Антонио Джовинаци ще кара в две свободни тренировки за екипа. Щайнер потвърди, че това се случва след молба от страна на Ферари.

„Антонио е резервен пилот на Ферари и те ни помолиха да го пуснем в колата, за да си опресни карането на F1 болид. Сезонът във Формула Е приключи и той няма да се разсейва. Мисля, че ще е на всички стартове по-нататък като резервен състезател на Скудерията. А знаейки какви са взаимоотношенията ни с Ферари, сме повече от щастливи да им услужим. Те ни помагат много в работата. Тези тренировки ще върнат вниманието към Антонио. Да видим какво ще постигне. Поне ще се запознае с последното поколение болиди.“

Кевин Магнусен приветства промените по пистата Спа-Франкоршамп.

„Според мен е добре да има чакъл вместо асфалтови зони за сигурност. Според мен това е по-сигурният вариант. Едновременно опростява и усложнява нещата – по-голямо предизвикателство е да се спазват ограничения, има по-сериозен риск, но мисля, че това е хубаво“, отбеляза датчанинът.

Мик Шумахер ще кара на Спа за първи път с новите компоненти в колата си. Той се надява през втората част от сезона да спечели повече точки.

„Не мисля, че промените по трасето ще променят много карането. Пистата си е бърза и подходът към обиколката ще е доста подобен на предходни години“, допълни младежът, който все още няма договор за догодина. Това е една от темите, които ще се обсъждат през предстоящия уикенд в Белгия.