Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще обяви първия си пилот за 2025 г. на Силвърстоун

Хаас ще обяви първия си пилот за 2025 г. на Силвърстоун

356
0
Хаас
снимка, Хаас

Хаас ще обяви първия си пилот за 2025 г. на Силвърстоун. Това съобщи сайта racingnews365.com. Предположенията са, че другата седмица отборът официално ще потвърди привличането на Оливър Беърман. Британският тийнейджър ще замени Нико Хюлкенберг.

В края на април Хаас обяви раздялата си с Нико Хюлкенберг. Германецът ще продължи кариерата си в Заубер/Ауди, след като подписа тригодишен договор.

Очакваният заместник на Хюлкенберг е Оливър Беърман. Младият британец записа две тренировки с тима през сезон 2023. В началото на март той караше на мястото на Карлос Сайнц в Джеда. Беърман финишира седми зад волана на Ферари SF-24. въпреки липсата на предишен опит с този болид

Беърман вече направи две тренировки с Хаас в Имола и Барселона. Планът е той да се включи в още четири сесии до края на година. След това Беърман трябва да кара за тима през следващата година.

Миналия уикенд Беърман коментира спекулациите относно Хаас. Британецът отрече да е подписвал договор с американския отбор и дори нарече всички спекулации „нездравословни.“

Беърман ще кара автомобила на Хаас и на Силвърстоун. Очакванията са отборът да обяви привличането на британеца по време на домашната му Гран при.

„На Силвърстоун със сигурност ще бъде лудо. Ще се случат много неща. Дори миналата година беше натоварено. Освен че ще карам в FP1, има още много неща, които се случват зад кулисите, много забавни изяви и други неща“, каза Беърман.

„Ще бъде много натоварен уикенд. Самият аз съм толкова развълнуван за домашното ми състезание. Наистина нямам търпение. Ще бъде страхотно и  фантастично“, добави британският тийнейджър.

Има вероятност Хаас напълно да обнови пилотския си състав за следващия сезон. Екипът не изключва възможността да се раздели с Кевин Магнусен. За заместник на датчанина е спряган Естебан Окон.

Този уикенд Хаас се насочва към Гран при на Австрия. Американският отбор има отлични спомени от предишни състезания на Ред Бул Ринг. Тимът се надява да се върне към зоната на точките и да прекъснат негативната серия, в която се намират

„Това е забавна писта. Имам добри спомени от Ред Бул. Там постигнахме най-добрия си отборен резултат, така че очаквам с нетърпение да отида отново там. Разполагаме с доста ефективен автомобил, заради което се надявам с добрата ни скорост на права линия да сме добри там“, каза Магнусен.

„Тук има доста високоскоростни завои, което може би не е нашата силна страна. Въпреки това изглежда, че сме доста стабилни на повечето писти. Просто очаквам с нетърпение един забавен уикенд със спринт“, добави пилотът на Хаас.

Хюлкенберг има добри спомени от последния спринт в Австрия. Германецът спечели няколко точки и се справи много добре с променливите условия на пистата. За нещастие, повреда в двигателя го принуди да се оттегли от самата надпревара в неделя.

„Това е къса писта, на която има много забавни неща. Дължината на трасето означава, че всички сме в група по време на квалификацията, което е предизвикателство. Имаме две възможности за точки, тъй като това е уикенд със спринт.“

„Миналата година спечелих точки на Ред Бул така че знам, че мога да го направя отново. Ние искаме да се върнем на пистата и да печелим точки. Това е нашата мисия в Шпилберг“  обясни Хюлкенберг.