Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хаас ще пропусне първите сутрешни изпитания в Бахрейн

Хаас ще пропусне първите сутрешни изпитания в Бахрейн

1138
0
Хаас VF-22
снимка, Хаас

Хаас ще пропусне първите сутрешни изпитания в Бахрейн. Американският тим ще започне вторите предсезонни тестове по-късно от планираното след забавяне на пристигането на тяхното оборудване. Освен това бе обявено, че Пиетро Фитипалди ще излезе на пистата в четвъртък следобед.

Хаас претърпя още едно нарушение в предсезонната си подготовка, тъй като закъсненията при превоза на техниката означават, че няма да може да участва в тестовата сесия в четвъртък сутринта на международната писта в Бахрейн.

Част от важните товари на Хаас бяха задържани в Обединеното кралство в началото на седмицата. Тъй като необходимото оборудване пристигна в Сахир едва във вторник вечерта, началото на тридневния тест на отбора беше отложено.

„Товарният автомобил на отбора пристигна късно снощи на пистата в Бахрейн“, гласи краткото изявление на Хаас в техните канали в социалните мрежи.

„Това забавяне ще се отрази на нашата програма. Целта ни е да излезем на пистата за втората сесия в четвъртък следобед.“

Междувременно от Haas потвърдиха, че Пиетро Фитипалди ще замени отстранения Никита Мазепин по време на теста тази седмица.

Бразилско-американският пилот е внук на двукратния световен шампион вF1 Емерсон Фитипалди. Той замени Ромен Грожан в последните две състезания на сезон 2020, когато французинът катастрофира тежко на пистата Сахир и пoлучи изгаряния. 

Фитипалди ще заеме мястото на Никита Мазепин, който бе освободен от тима в края на миналата седмица. Заедно с него си тръгна и бившият главен спонсор Уралкали, който на практика осигури пилотско място на руския пилот.

Oтборът на Хаас все още не е потвърдил кой ще замени Мазепин през сезон 2022 в F1.