Начало Други Хъф избран за най-добър пилот в WTCC за 2011 г.

Хъф избран за най-добър пилот в WTCC за 2011 г.

48
0
WTCC,Иван Мюлер,Макау,Роб Хъф,Шевроле

Роб Хъф бе избран за най-добър пилот на сезон 2011 г. в анкетата на популярния сайт за надпревари с туристически автомобили Touringcartimes.com. Британецът събра 25% от вота, а след него се наредиха Норберт Мишелиц и Дарил ОЙънг.

Хъф се бори до последно със съотборника си в Шевроле Иван Мюлер за титлата в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC) миналата година. Той загуби короната с разлика от едва 3 точки, като през сезона спечели 8 победи, 4 полпозишъна и 430 пункта.

Изключително съм поласкан, че са ме избрали за най-добър пилот – коментира Хъф. – Това определено ме накара да се усмихна. Неочаквано е, но пък е награда, която винаги съм искал да спечеля. Огромно благодаря на всички, гласували за мен. Ще дам всичко от себе си, за да взема титлата тази година!

Унгарецът Мишелиц взе 14,4% от гласовете, а ОЙънг – 13,8. Четвърти и пети в подреждането са Том Коронел и шампионът Иван Мюлер.

Новият сезон в WTCC започва през март в Италия. Първите надпревари (на 10 и 11 март) ще се проведат на легендарната писта Монца, а календарът включва общо 12 кръга (24 състезания). Шампионатът приключва в средата на ноември в Макау.