Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд доволен, че е сред първите трима

Хайдфелд доволен, че е сред първите трима

65
0

Ник Хайдфелд е на върха на щастието след прекрасната надпревара на Хунгароринг, където записа втория си подиум за годината.###Ник Хайдфелд е на върха на щастието след прекрасната надпревара на Хунгароринг, където записа втория си подиум за годината.
“За мен това бе великолепно състезание. Качих се на подиума за втори път този сезон, а подиумите са в списъка от задължителни неща, които трябва да постигнем през тази година”, заяви пилотът на BMW Заубер.
Германецът обясни, че е бил от мръсната страна на пистата, това е затруднило стартирането му и е довело до загуба на позиция от Кими Райконен. Но той призна, че болидите на Макларън и Ферари са били по-бързи от неговия и дори да беше стартирал по-добре това не би променило много крайния изход от надпреварата.
Ник разкри още някои подробности от своето състезание:
“Имах трудности с втория и третия комплект гуми и не бе лесно да се състезавам срещу “привидение”. Естествено знаех, че карам пред Фернандо Алонсо, но заради различните стратегии, той не бе видим за мен. По-рано този укенд решихме да направим три питстопа, защото меките гуми ни създаваха проблеми. Използвах ги единствено в последната серия обиколки, когато колата ми бе сравнително лека и по пистата имаше много гума. Фернандо бе по-бърз от мен почти навсякъде и ме постави под напрежение, но нямаше реален шанс да ме задмине, защото тук това е много трудно.”