Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд доволен от старта на BMW в Каталуня

Хайдфелд доволен от старта на BMW в Каталуня

59
0

Ник Хайдфелд изрази задоволство от факта, че BMW Заубер изглежда да са много по-подготвени за 2009 година, отколкото много от конкурентите – но призна, че все още предстои много работа.

Докато в момента много от отборите симулират правилата за притискане за 2009 година с аеродинамичните пакети за 2008 година, то BMW ползваха предно и задно крило, които напълно отговарят на правилата за 2009 година. В допълнение към това отборът тества и KERS, което е също едно от нововъденията, с които много отбори изостават.

Хайдфелд казва, че все още не се чувства съвсем комфортно в новата кола, както и че системата KERS все още не е готова за производство, но същевременно е удовлетворен, че новият пакет вече се изпитва.

„Първият ден беше с т.нар. „Б” спецификация на колата – с предно и задно крило по правилата за 2009 година, с много по-малко притискане, с KERS и със сликове” – коментира Хайдфелд.

„Очевидно е, че настройките са далеч от идеалните, особено на моята кола, тъй като аз трябваше да тествам предимно системата KERS. Все още имаме някои проблеми там, но поне я имаме в колата. Но и именно поради тази причина все още не сме напреднали с правилните настройки.”

„Но мисля, че нещата се развиват добре. Поглеждам към падока, сравнявам ни с останалите коли и виждам една добра Б спецификация, от която можем да получим много информация.”

Повечето от отборите в Барселона се бяха фокусирали върху намирането на точните настройки покрай сликовете. Тимът на Уилямс също кара с нови крила, докато Макларън тестваха KERS.