Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд е идеалният тест-пилот според Пирели

Хайдфелд е идеалният тест-пилот според Пирели

78
0

Спортният директор на Пирели – Пол Хембъри, определи Ник Хайдфелд като идеалния пилот за тестовата програма на марката преди навлизането им във Ф1.

Догодина Пирели ще се върнат във Ф1 и то като единствен доставчик на гуми, като тестовете им започнаха по-рано тази година с автомобил от GP2, a според слуховете съвсем скоро ще бъде използван и Ф1 автомобила на Тойота от миналата година.

„Нуждаем се от изключително опитен, но също така и в достатъчно добра физическа кондиция пилот, който да прави по 800 км тестове на ден и да не колабира след това. Хайдфелд се вписва в тази роля изключително добре и би бил идеалният кандидат“, заяви Хембъри.

Германецът изрази интерес към евентуално сътрудничество с Пирели, но заради ролята си на тест-пилот в Мерцедес, на него не му се отдаде тази възможност.  Същевременно пък Xембъри не назова името на пилота, който е направил първите тестове с гумите на Пирели за Ф1.

„За момента сме тихи и не искаме да даваме много информация. Ако трябва да съм честен, бихме предпочели да сме по-скромни за момента.

Но мога да кажа, че до последното състезание в Абу Даби, ще направим 6 теста с Ф1 автомобил от миналата година“, добави още той.

За момента целта на марката е да развие гумите що се отнася до издържливостта и постоянното представяне и все още не се гледат толкова времената за обиколка.