Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд е най-вероятният заместник на Кубица

Хайдфелд е най-вероятният заместник на Кубица

39
0
Ник Хайдфелд

Тим-шефът на Рено – Ерик Булие, призна, че Ник Хайдфелд има най-голям шанс да замести Робърт Кубица в тима на Рено, но въпреки това не изключи от надпреварата за мястото и Педро де ла Роса и Витантонио Лиуци.

Хайдфелд ще тества новото Рено R31 на Херес този уикенд, а Булие ще вземе решение, след като анализира представянето му.

„Тази година, с толкова много новости по колата, не можем да рискуваме и да наемем млад пилот. Опитът ще е изключително важен, затова няма много кандидати. Хайдфелд ще кара в събота и неделя за ден и половина. Ако решим, че той е нашият човек, той ще бъде с нас и на следващия тест в Барселона. А ако не, тогава ще опитаме някой от другите пилоти. Барселона е възможно най-крайния срок. Дотогава вече трябва да знаем кой ще се състезава с нашата кола.

Бруно Сена също ще кара R31 на Херес. Ако още нещо се случи на някой от пилотите ни, искам състезател, който вече е карал колата ни. Ромейн Грожан се състезава в сериите GP2 Азия в Абу Даби. Ако този инцидент бе станал в средата на сезона, тогава бихме могли да поемем риска и да вземем млад пилот. Но ние трябва да развием тази кола от нулата и затова ни трябва някой опитен.

Не смятам да променям политиката ни относно пилотите. Робърт е състезател, аз също. Ако му бяхме забранили заниманията с ралита и картинг, той нямаше да е щастлив. А един пилот е най-успешен, когато се чувства добре в тима. Без съмнение. До самия момент на катастрофата, Робърт е бил един щастлив човек“, обясни Булие, който  също така разкри, че Кубица вече е изявил желание да получава информация относно развитието на R31.