Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд е подобрил квалификационното си темпо

Хайдфелд е подобрил квалификационното си темпо

27
0

Ник Хайдфелд почти е преодолял проблемите си с квалификациите, смята самият той. Пилотът на BMW Заубер обаче е категоричен, че все още има да се свърши доста работа, за да достигне до ниво, от което да е удовлетворен.

Хайдфелд досега бе засенчван от Кубица във всяко едно състезание през този сезон,тъй като има известни проблеми с бързото достигане на оптимална температура на гумите. И докато в началото той смяташе, че може да се намери много лесно решение на проблема, то сега е на мнение, че ще са необходими няколко постепенни стъпки.

След като прекара един ден на тестовете в Барселона, експериментирайки с различни настройки, пилотът на BMW Заубер вече вярва, че е по-близо до целта си.

„Да, мисля, че постигнахме значителен прогрес – и то резултатите ще ми помогнат не само в квалификациите, ами и в състезанията” – каза той в навечерието на Гран при на Франция. „Мисля, че в момента колата е по-бърза за мен и по-лесна за управление.”

„В началото си мислех, че ще мога да променя едно нещо и веднага нещата да проработят, но сега по-скоро си мисля, че няколко дреболии биха помогнали” – обяснява той.

„Още преди тестовете имахме няколко добри и работещи идеи. Сега има още малко промени и усещам, че се движим в правилната посока. И съм категоричен вече, че само едно нещо не може да направи квалификацията фантастична. По-скоро си мисля, че това ще бъде процес. Надявах се, че ще мога да реша проблема по-бързо.”

По отношение на изминалото състезание в Канада Хайдфелд каза, че не е особено удовлетворен, тъй като според него е имал реалната възможност да спечели първата си надпревара от Формула 1.