Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд ядосан на Петров заради удара помежду им

Хайдфелд ядосан на Петров заради удара помежду им

29
0
Виталий Петров,Ник Хайдфелд

С двойно класиране в зоната на точките завърши Гран при на Турция за Рено. След финала обаче Ник Хайдфелд не бе особено доволен от съотборника си Виталий Петров – двамата се удариха леко в течение на състезанието. По-рано руснакът претърпя инцидент и с Михаел Шумахер, но седемкратният световен шампион пое вината за него. Иначе и двамата състезатели на Рено имаха еднакви стратегии (с по 4 бокса) и след четвъртия кръг от световния шампионат на Формула 1 са с равен брой точки – по 21.

Чудесно е, че спечелих точки, но можех да съм и по-напред от седмо място – нищо, че стартирах девети – заяви Хайдфелд след финала. – Не съм съвсем доволен от състезанието си. Известно време бях в трафик, изпреварванията бяха трудни и Виталий ме удари. Но темпото поне беше добро, особено към края на дистанцията, когато автомобилът бе лек и с меките гуми. Смятам и че стратегията ни бе правилна – допълни германецът.

Петров определи своята надпревара като интересна. Според него ударът с Шумахер е бил решаващ за развитието на нещата в неговия случай и е можел да е значително по-бърз.

Доволен съм, че все пак изпреварих Себастиен [Буеми] накрая и си върнах осмото място. Трябва да останем положително настроени. И двете ни коли са в точките – каза още руснакът.

Работата по гумите, изследването на поведението и износването им пък ще станат приоритетни в петъчните тренировки, бе изводът на шефа на тима Ерик Булие.

Техническият директор Джеймс Алисън бе откровен и обясни, че се чувства по-скоро удовлетворен, а не щастлив от резултата в Турция:

Удовлетворението идва от факта, че финалните ни позиции са по-добри от тези на старта. Но не съм щастлив, защото разликата между нас и колите на подиума бе твърде голяма. Имаме още планирани подобрения за автомобила, като в идващите стартове в Барселона и Монако целта ни вече ще е класиране в топ 6.