Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Кубица е по-бърз от мен

Хайдфелд: Кубица е по-бърз от мен

55
0

Ник Хайдфелд признава, че е малко притеснен от това, че неговият съотборник Роберт Кубица е по-бърз на този етап от сезона.

Немският пилот доминираше спрямо своя полски съотборник през миналата година, но Кубица определено е доста по-убедителен през тази година.

Кубица бе по-бърз от германеца във всички квалификации през този сезон, като освен това завърши пред своя съотборник в 4 от петте състезания.

Освен това полякът предостави на своя екип първия пол позишън.

Хайдфелд призна в сряда, че според него колата е по-трудна за управление в сравнение с миналата година. Той обаче подчертава, че това не е никакво извинение.

„Смятам, че тази година колата е доста по-трудна за пилотиране в сравнение с миналата година” – каза Хайдфелд пред репортери преди Гран при на Монако. „Но определено не искам това да бъде считано като извинение, тъй като караме една и съща кола.”

„Мисля, че основният проблем е единичната обиколка, но дори и в състезание ситуацията не е перфектна. Но просто се получава така и ние определено се опитваме да подобрим нещата. Надявам се да преодолеем проблемите си.”

„Това е известен проблем за мен, тъй като не ми харесва да бъда по-бавен от моя съотборник, но Формула 1 е моят живот. Така че това не е ситуация, на която да се наслаждавам особено.Но това понякога може да се случи във Формула 1, но за нещастие това не улеснява нещата.”

Хайдфелд стартираше девети в последните две състезания и досега не е стартирал на по-предна от пета позиция. Германецът обаче подчертава че не чувства особено напрежение преди уикенда в Монако, въпреки че изпреварването там е почти невъзможно.