Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хайдфелд: Максималната скорост би трябвало да ни помага в Шанхай

Хайдфелд: Максималната скорост би трябвало да ни помага в Шанхай

49
0
Ник Хайдфелд

Ник Хайдфелд не е убеден дали ще успее да се бори отново за подиум в предстоящата Гран при на Китай след чудесното си състезание в Малайзия.

Ник, би ли обобщил чувствата си след страхотното ти състезание и подиум на Сепанг?

– Суперрезултат и за мен, и за отбора. За два старта спечелихме два подиума, което показва какъв прогрес постигна тимът през зимата. Надявам се да продължим по същия начин с развитието и да постигнем още такива класирания през останалата част от сезона.

Видяхме наистина чудесни битки на Сепанг, мнозина използваха подвижното задно крило – какъв е твоят опит досега със системата?

– Наистина имаше много действие в състезанието и DRS-а определено помагаше при изпреварванията. Е, ако използваш крилото за задминаване, го харесваш. Ако обаче ти изпускаш позиция, тогава системата не ти допада. Аз лично винаги съм казвал, че не ми допада идеята за изкуствено подобрение на надпреварите, но правилото така и така е въведено – по-добре да се възползваме от него.

Можеш ли да продължиш борбата за подиуми и в Китай?

– Твърде рано е да се каже. Определено зависи от това с какви нови компоненти ще разполагат отборите в Китай. Подобренията биха могли да поразместят в известна степен реда. Ние имахме на разположение достатъчно добри части на Сепанг, докато за Шанхай нямаме чак толкова много неща. Но според мен колата ни би трябвало да върви добре на пистата там – максималната ни скорост би трябвало да помага много на дългата обратна права.